Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες

2/8/2005

Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες

Μυθιστόρημα από την συγγραφέα Μαρία Γούσιου

Εκδόσεις: Σύγχρονοι Ορίζοντες – Τιμή: 12,50 Ευρώ

Η Μαρίνα, μία γυναίκα, ένας άνθρωπος της εποχής μας, δεν ζητούσε κάτι σπουδαίο ή υπερβολικό. Μόνο να εμφανιζόταν ξαφνικά μια νεράιδα από το πουθενά. Απρόσκλητη. Να την πλησίαζε για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Έπρεπε ωστόσο να γνωρίσει προηγουμένως τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, να παιδεύεσαι, να παθιάζεσαι και να χάνεις το είναι σου μέσα σε συναισθήματα και περιπέτειες. Όπως όφειλε παράλληλα να βρει τον πραγματικό της εαυτό, να δώσει μια οριστική εξήγηση για τους ανθρώπους και τα πράγματα, αλλά και να ανακαλύψει πως δεν αρκεί – ούτε είναι απαραίτητο -- να ορκίζεσαι στο όνομα της αγάπης για να την έχεις.

Δυναμωμένη από δοκιμασίες και αποφασισμένη να ξεφύγει από τα αδιέξοδα, βρίσκει τον τρόπο να διεκδικήσει -- και στο τέλος να απολαύσει -- την προσωπική ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία που της αξίζει.

Έτσι, όταν θα αντικρίσει αληθινά το πρόσωπό της στον καθρέφτη, θ’ ανακαλύψει πως νεράιδες υπάρχουν, μονάχα όμως αν θέλεις, κι έχεις τα μάτια να τις δεις….

Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα σύγχρονο βιβλίο, που παρουσιάζει – με εξίσου σύγχρονη γραφή – τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τα συναισθήματα, τα πάθη, τους φόβους, τις ανασφάλειες, τα όνειρα, τα θέλω, τις ανάγκες, και τα κατορθώματά μας. Και αποτελεί συνάμα, έναν οδηγό, για αναγνώστες που -- θέλουν και τολμούν -- να ανοιχτούν στις θάλασσες του εαυτού, της ζωής, και της καριέρας.

Το «Κι όμως υπάρχουν Νεράιδες» από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις και ήδη απέσπασε θετικές κριτικές. Πρόκειται για best seller.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μαρία Γούσιου γεννήθηκε στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Γράφει από παιδί, της αρέσει να ζωγραφίζει και διδάσκει Μαθήματα Συγγραφής. Ξεκίνησε τις σπουδές της από τον τομέα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Liberal Arts) και τις ολοκλήρωσε στην Μεγάλη Βρετανία, σπουδάζοντας Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία (Creative Writing and Literature) στο Open University of England, στο Open College of the Arts, και στο Writer’s Bureau. Εκτός από «Το Κι Όμως Υπάρχουν Νεράιδες», έχει γράψει «Το κορίτσι της βροχής», που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2005.

Δελτίο Τύπου

Live
JAY JAY JOHANSON
23/10/2003
THE WARLOCKS, MODEY LEMON
18/10/2003
FUN LOVIN’ CRIMINALS
19/10/2003
BRITISH SEA POWER plus Special Guests
16/10/2003
ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ
18/10/2003
KID 606, DWAYNE SODAHBERK, DJ PiCi, REVERSE BROTHERS, ATARY
17/10/2003
NEVERMORE, SAD WINGS
12/10/2003
ERASE ERRATA (plus special guests)
13/10/2003
NEVERMORE
10/10/2003
MANHATTAN VIBES
11/10/2003