Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Yπενθύμιση: οι CAKE 11/11 Athens & 12/11 Thessaloniki

15/9/2005

την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου

στο GAGARIN 205 Live Music Space

τους CAKE

Support group: t.b.a.

Τιμή εισιτηρίου: 30 euro – Ταμείο: 30 euro

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 – Ώρα έναρξης: 21.30

CAKE – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου προβλέπεται γεμάτο κέφι και χορό. Η Astra και το Gagarin 205 LiveMusicSpace υποδέχονται την αγαπημένη μπάντα των clubs, τους ιδιόρυθμους καλιφορνέζους Cake.

Είναι σίγουρο ότι όλοι έχουμε κάποια στιγμή κινηθεί στους ρυθμούς του “TheDistance”, του “ShortSkirt / LongJacket”, του “NeverThere”, του “Perhaps”, του “IWillSurvive” και άλλων πολύ γνωστών κομματιών τους, που αποτελούν εδώ και καιρό τα highlightsτου προγράμματος κάθε clubκαι ραδιοφωνικού σταθμού που....σέβεται τον εαυτό του.

Δεκαπέντε περίπου χρόνια – και μερικά εκατομύρια πωλήσεων, σε όλο τον κόσμο - μετά το ξεκίνημά τους, οι Cakeεπισκέπτονται επιτέλους την Ελλάδα για να παρουσιάσουν επί σκηνής το μοναδικό τους show, γεμάτο funk / rockρυθμούς και πολύ χιούμορ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι Cake είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του post-alternative ήχου που χαρακτήρισε το δεύτερο, κυρίως, μισό της δεκαετίας του ’90.

Σχηματίστηκαν το 1991, στο Sacramento της California, υιοθετώντας από τα πρώτα τους βήματα την postmodern / geekrock αισθητική των Αμερικάνικων κολλεγιακών groups, κατορθώνοντας παράλληλα να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ, συνδυάζοντας επιρροές που προέρχονται από πολλά μουσικά είδη (funk, pop, hip-hop, country, jazz, guitarrock).

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τους έξυπνους, γεμάτους χιούμορ και, πολύ συχνά, ειρωνεία και σαρκασμό στίχους, τους οποίους ερμηνεύει ο τραγουδιστής και βασικός συνθέτης JohnMcCrea με ένα τρόπο που θυμίζει περισσότερο “απαγγελία” παρά τραγούδι, κάτι μεταξύ JonathanRichman και rap (!!), έχουμε μία πιο σαφή εικόνα για το τι ακριβώς είναι οι Cake.

Οι δημοσιογράφοι κατέφυγαν, κατά καιρούς, σε συγκρίσεις με διάφορα ονόματα, σύγχρονα ή και λίγο παλιότερα, όπως οι Talking Heads, οι TheyMightBeGiants, οι KingMissile, οι SoulCoughing, οι FunLovinCriminals και άλλοι, ιδίως από τη στιγμή που τα τραγούδια του group άρχισαν να ακούγονται όλο και περισσότερο στο ραδιόφωνο. Ένα από αυτά ήταν και το πρώτο single τους RocknRollLifestyle”, το οποίο κυκλοφόρησε ως προπομπός του παρθενικού τους album MotorcadeOfGenerosity (1994).

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1996, με το δεύτερο album τους FashionNugget”, το οποίο έγινε πλατινένιο ξεπερνώντας το ένα εκατομύριο αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το TheDistance παραμένει μέχρι σήμερα το εμπορικότερο single τους, ενώ οι διασκευές στα IWillSurvive της GloriaGaynor και Perhaps, Perhaps, Perhaps του OsvaldoFarres ακούγονται ακόμα στα clubs όλου του κόσμου.

Το 1998 βγήκε στην αγορά το τρίτο album των Cake, “Prolonging TheMagic”, πραγματοποιώντας πωλήσεις ανάλογες με εκείνες του προκατόχου του και αναδεικνύοντας, με τη σειρά του, μία σειρά από hit singles σαν το, περίφημο πλέον, NeverThere”, το SheepGoTo Heaven και το LetsGo”.

Τρία χρόνια μετά, το 2001, κυκλοφόρησε το τέταρτο album τους, με τίτλο ComfortEagle”, το οποίο ανέδειξε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας, το ShortSkirt / LongJacket”. Το συγκεκριμένο singleσυνοδευόταν από ένα πολύ έξυπνο video clip που κατέγραφε τις αντιδράσεις ανθρώπων, τυχαία επιλεγμένων στο δρόμο, την ώρα που ένα συνεργείο τους βάζει να ακούσουν το κομμάτι.

Η πιο πρόσφατη δουλειά των Cake κυκλοφόρησε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και τιτλοφορείται PressureChief”. Το συγκρότημα συνεχίζει στα γνωστά του ηχητικά μονοπάτια, διασκευάζοντας αυτή τη φορά – και πάντα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο – το GuitarManτων Bread, ενός rock group από το Los Angeles των αρχών των 70’s.

Το album περιέχει δύο κομμάτια που αρχικά είχαν γραφτεί για το ProlongingTheMagic”, άλλωστε οι Cakeανέκαθεν χρησιμοποιούσαν στοιχεία προερχόμενα από τις πρώτες ημέρες ύπαρξής τους σα μπάντα, όταν ακόμα έπαιζαν σε μικρά bars και café στο L.A., για να συνθέσουν τα εκάστοτε καινούργια τραγούδια τους. Είναι κι αυτό ένα από τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν στη μουσική τους μία ιδιαίτερη “χροιά”, πέρα από την έντονη αίσθηση του χιούμορ και την επιμειξία πολλών διαφορετικών επιρροών.

Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, οι Cake θα βρίσκονται στο Gagarin 205 LiveMusicSpace για να ξεσηκώσουν το Αθηναικό κοινό με την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.00, ενώ εισιτήρια προπωλούνται, προς 30 ευρώ, στο TicketHouse (Πανεπιστημίου 42), το P.M.W.(Πανεπιστημίου και Πατησίων, γωνία) και το i-ticket.gr.

Την επομένη, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, το συγκρότημα θα εμφανιστεί στην Αποθήκη του Μύλου, σε μία συναυλία που διοργανώνει η Kazan db productions. Το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 ΟΙ ROTTING CHRIST ΣΤΟ GAGARIN
THE OCEAN / TIDES FROM NEBULA / ABRAHAM live σε Αθήνα και Θεσ/νικη (25-26/11)
ORANGE GOBLIN - Ελληνική περιοδεία τον Νοέμβριο (14-17/11)
Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Η Κλωστή, Νέα κυκλοφορία των 2L8!
Οι Stomp σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τι τραγούδια έπαιξε ο ΡΟΔΟΝ Fm τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Διαγωνισμός για τα live των Witchcraft στην Ελλάδα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου.
οι Electric Litany θα παίξουν support σε 4 live του Alan Parsons σε Γερμανία και Αυστρία
The Flying Eyes (usa) & Golden Animals (usa) live σε Θεσ/νικη, Λάρισα, Αθήνα (12-14/09)