Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

POST-NOTHING

JAPANDROIDS

POLYVILYL RECORDS

04/10/2009

Eξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ από το συγκρότημα των JAPANDROIDS , από το Βανκούβερ του Καναδά. Ένα τρομερό ντουέτο που με αρχέγονο τρόπο, μόνο με μια κιθάρα και τα τύμπανα κατασκευάζει εκρηκτικό ροκ μίγμα, κραυγάζοντας δυνατά για τη φασαρία που μπορεί να κάνει ο μινιμαλισμός, όταν θέλουμε να τον εκφράζουμε στο μάξιμουμ!

Πιθανώς αυτή η μουσική τους να είναι η κορφή μιας πυραμίδας που θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί ως εξέλιξη του ροκ στα 90ς. Και αφού δεν πολυέγινε τότε, στα τέλη των 00ς αποτελεί μια καταπληκτική πρόταση.


Ο τίτλος post-nothing ίσως και να το δηλώνει αυτό. Καθώς το ροκ διυλίστηκε μέσα στον πειραματισμό του, έδωσε την σκυτάλη ώστε ο πειραματισμός πια να εκφράζεται κύρια από ηλεκτρονικά στοιχεία, τα μπλιμπλίκια και τα καλώδια. Κάπου ανάμεσα υπήρξε και ένα πλατώ ανάσχεσης, που κράτησε τον ροκ χαρακτήρα αλλά ανοίχτηκε σε αχανείς ορίζοντες παρέα είτε με κονσόλες, είτε με μινιμαλιστικές φόρμες, και αυτό το πλατώ ήταν το post.

Oi JAPANDROIDS ξανακτυπούν τα υλικά από μια καταχωνιασμένη συνταγή που βρήκαν. Ίσως η συνταγή αυτή να υπάρχει στο αρχείο πρωτομαστόρων ροκ γκουρού, όπως οι SONIC YOUTH, που έκρυψαν τη συνταγή αυτή σε ένα garage. Άλλο όμως η συνταγή και άλλο τα υλικά (όπως άλλο είναι η έτοιμη μπεσαμέλ και άλλη αυτή που φτιάχνεις σπίτι).

Με μόλις 8 τραγούδια και σε μόλις 36 λεπτά σε πείθουν και σε ξεσηκώνουν. Η κιθάρα οργιάζει, με ελάχιστα σόλα και κυρίως μόνο ανελέητα φαζοειδή ακόρντα…και τα τύμπανα ως λίθοι σε κατολίσθηση. Ταυτόχρονα όμως οι νεαροί Καναδοί τραγουδούν, συχνά ταυτόχρονα, με ένα γνώριμο αμερικάνικου ύφους πανκ. Και τι τραγουδούν; Ε, για τα κορίτσια και τις δυσκολίες τους! Αλλά και με καλές ατάκες όμως. Οι στίχοι υπάρχουν στο εσώφυλλο, οπότε δείτε τους.

Ταχύτατοι ρυθμοί, εξωφρενικά τύμπανα, που τα σπάνε όλα και χαίρονται που η ανεπάρκεια στην μελωδία είναι απλά ένα καινούριο προσόν!

Εντυπωσιακό το γεγονός πως ο punk αυτός χαρακτήρας απλώνεται ώστε τα κομμάτια να έχουν μεγάλη διάρκεια έως και 5 λεπτά μερικές φορές. Καταπληκτικές οι στιγμές που τα όργανα σταματούν και τα φωνητικά συνεχίζουν στην γρήγορη ερμηνεία.
Αν αγαπήσατε πέραν των προαναφερθέντων γκουρού, (έτσι;) τους Six by Seven και αναρωτιέστε πως θα ακούγονταν οι κιθάρες τους σε έναν δίσκο 78στροφών, εδώ είστε.
Αν αγαπήσατε τον εκρηκτικό τρόπο έκφρασης των yourcodenameismilo , εδώ είστε.
Αν αγαπήσατε την μελωδική κραυγή ερμηνείας στα τραγούδια των mclusky , εδώ είστε.

Αν στην αργία της 28ης Οκτωβριου παρελάσετε από το Λονδίνο, δείτε τους δωρεάν ανήμερα της εθνικης μας γιορτης στο RoughTrade.

Ως τότε δείτε το βιντεάκι του heart sweats στο youtube
http://www.youtube.com/watch?v=QXPxDKqqAHg

Απίθανος δίσκος, από τους καλύτερους του 2009!

http://www.myspace.com/japandroids

Κυριάκος Σκορδάς

Foreign Office
AMOK
ATOMS FOR PEACE
THE POLITICS OF ENVY
MARK STEWART
HE GETS ME HIGH
DUM DUM GIRLS
HOUSE OF BALLOΟNS
THE WEEKND
Let England Shake
PJ Harvey
FROM THE STAIRWELL
THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE
ANTHROPOMORPHIC
THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
SENTINELS OF HELIOSPHERE
SOLAR TEMPLE SUICIDES
THE FOOL
WARPAINT
SONGS FOR THE RAVENS
SEA OF BEES