Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

HOT FUSS

THE KILLERS

Universal

01/11/2004

Κάπου σε ένα καζίνο, στην πολύβουη πρωτεύουσα του τζόγου Las Vegas, ένας τύπος με το όνομα Brandon Flowers έριξε μια ζαριά και έφερε εξάρες….και έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς

Οι Killers δημιουργήθηκαν όταν ο Brandon Flowers (ρεσσεψιονίστ το κανονικό του επάγγελμα) αποφάσισε να φύγει από το προηγούμενο του συγκρότημα (Blues Response) όταν αρνήθηκε να μετακινηθεί από το Las Vegas στο L.A μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Δυσαρεστημένος από αυτή την εξέλιξη πήγε ο άνθρωπος να δει μια συναυλία των Oasis και αποφάσισε ότι η ζωή του θέλει περισσότερες κιθάρες ( θεϊκό σημάδι Νο1)

Βρήκε τον Dave Keuning μέσω μιας μικρής αγγελίας του δεύτερου σε ένα τοπικό έντυπο (δεύτερο θεϊκό σημάδι) για την δημιουργία ενός group στο στυλ των Oasis. Στη συνέχεια βρήκαν τον Ronnie Vannucci ένα φοιτητή κλασσικών κρουστών στο UNLV που έβγαζε τα προς το ζην σαν φωτογράφος στο Little Chapel of the Flowers (ένα ξενοδοχείο στο Vegas που ειδικεύεται σε γάμους, οπότε άμα σκέφτεστε τον γάμο να μια καλή πρόταση ) και τον Mark Stoermer ο οποίος δούλευε σαν μεταφορέας ιατρικών εργαλείων. ’Ετσιι δημιουργήθηκαν οι Killers.

Γεννηθήτω, λοιπόν το νέο συγκρότημα – hype του καλοκαιριού που μας πέρασε και ένα από τα καλύτερα album του 2004 (αυτό είναι το άμα έχεις τύχη διάβαινε)

Στη συνέχεια κλείστηκαν σε ένα γκαράζ στην έρημο και δημιούργησαν το πρώτο τους single ¨Mr Brightside” το οποίο τράβηξε την προσοχή μιας μικρής ανεξάρτητης εταιρείας (Lizard King) στο Λονδίνο.

Η Lizard king κυκλοφόρησε το “Mr Brightside” στην Αγγλία, τους έκλεισε μερικές εμφανίσεις σε διάφορα club στις οποίες τους ανακάλυψε το NME ,το CMJ (σε μια αντίστοιχη εμφάνιση τους στην Νέα Υόρκη) και η Island (με τους Stellastar αποτελούν τα πουλέν της)

Οι Killers ανήκουν στην κατηγορία των βουτηγμένων στους ήχους των 80ς συγκροτημάτων (Hot Hot Heat, Stills, Rapture, Franz Ferdinand, Interpol) που βγήκαν στην επικαιρότητα των ημερών μας.

Αναπολούν τις καλές στιγμές του new wave (Cure) και της pop των 80ς (Smiths, U2, Duran Duran, της brit pop των 90ς (Pulp, Blur, Oasis), προσθέτουν και μια πρέζα David Bowie.Όλα αυτά τα βάζουν στο μίξερ μαζί με το αναμφίβολα μεγάλο τους ταλέντο. Το αποτέλεσμα είναι τραγουδάρες που σου παίρνουν το μυαλό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα «Jenny was a friend of mine», «mr Brightside», «smile like you mean it» δύσκολα σε κάνουν να τα ξεχάσεις. Το «Somebody told me» μαζί με το «Take me out» των Franz Ferdinand και το «Rat» των Walkmen είναι το προσωπικό μου top-3 τραγουδιών του 2004.

Τα «Midnight Show», «On top», «Everything Will Be Alright» είναι εξαίσια δείγματα χαρμολύπης.

Το debut album των Killers θα κάνει αρκετό καιρό κατάληψη στο cd player μου, όπως φαντάζομαι και στους 200-300 της ημεδαπής (ή και περισσότερους) που το αγόρασαν.

Άγγελος sonicterrormonkey

Εξωτερικός Συνεργάτης

Foreign Office
DELTA MACHINE
DEPECHE MODE
AMOK
ATOMS FOR PEACE
THE POLITICS OF ENVY
MARK STEWART
HE GETS ME HIGH
DUM DUM GIRLS
HOUSE OF BALLOΟNS
THE WEEKND
Let England Shake
PJ Harvey
FROM THE STAIRWELL
THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE
ANTHROPOMORPHIC
THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
SENTINELS OF HELIOSPHERE
SOLAR TEMPLE SUICIDES
THE FOOL
WARPAINT