Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

GRAB THAT GUN

ORGAN

MINT

05/11/2004

Σκηνή πρώτη
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο απόκτησα ένα dvd των inspiral carpets, το οποίο έλιωσε στο dvd player. Όταν τελείωσε για πολλοστή φορά το παίξιμο του dvd με έπιασε μια θλίψη αναλογιζόμενος ότι τα τελευταία χρόνια δεν είχα ακούσει pop ξεσηκωτικές μελωδίες.
Εκτός, ίσως από το get ready των New Order και το κύκνειο άσμα των James…

Σκηνή δεύτερη
Την Τρίτη καθώς ξεφύλλιζα κάποια ηλεκτρονικά περιοδικά στο δίκτυο, έπεσε το μάτι μου σε ένα review του Grab that gun” των Organ. Αμέσως η λάμπα του Κύρου Γρανάζη άναψε στο μυαλό μου.

Το “grab that gun” είναι ένας pop συναρπαστικός δίσκος, που θαρρείς ότι ήταν θαμμένος από τα early 80s στα συρτάρια μιας δισκογραφικής εταιρείας και βγήκε στην επιφάνεια μετά από 2 δεκαετίες. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι The Organ είναι ένα σύνολο απαρτιζόμενο από 5 γυναίκες γέννημα θρέμμα του Vancouver του Καναδά και ανήκουν στην front line της Καναδέζικης indie rock κοινότητας που βγήκε στο μουσικό προσκήνιο τα τελευταία 2 χρόνια.

Η νεοκαναδέζικη ροκ σκηνή απαριθμεί συγκροτήματα όπως οι Broken Social Scene, The Hidden Cameras, The Dears, The Constantines, Metric, The Weakerthans, Tigre Benvie, Royal City, The Sadies, Lori Cullen, The New Pornographers, Stills και φυσικά οι πέντε αυτές κορασίδες.

Τι μας θυμίζει ο ήχος του άλμπουμ:

Με τα τόσα συγκροτήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια παντού στον κόσμο ( οι επονομαζόμενοι 80ς αναβιωτές) θα πρέπει να κάνουμε εντατικά μαθήματα μουσικής ιστορίας των 80ς. Στο “Grab that gun” καταρχήν αιωρείται το φάντασμα του Morrissey και των Smiths. Σε μια γωνιά χαμογελά και το φάντασμα της Siouxsie (της πρώιμης εποχής), εμφανίζεται και το μπάσο των Joy Division και λίγο από το οργανάκι των Echo and the Bunnymen.

Οι κορασίδες αυτές μελέτησαν καλά τα μαθήματα της αγγλικής pop-new wave σκηνής των αρχών της δεκαετίας των 80 και η πτυχιακή τους εργασία παίρνει άριστα.

Αν και η ανάπτυξη της μουσικής τους είναι συναρπαστική , το μόνο μελανό σημείο τους είναι ίσως οι στίχοι που χρησιμοποιούν. Θυμίζουν ποιήματα κορασίδων εφήβων αποτυπωμένα στο ημερολόγιο τους. Ποιος δεν το έχει κάνει θα μου πείτε τώρα και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας .

Με λίγα λόγια τα tracks κολλήματα είναι το “Brother”, “Basement band song”, “Sudden death”, “Sinking Hearts”. Δοκιμάστε να αντισταθείτε στο κούνημα του ποδιού σας στο άκουσμα των συγκεκριμένων τραγουδιών και αν ναι, τότε μπορείτε να με βρίσετε άφοβα

Οι The Organ, με το album τους “Grab that Gun” διάρκειας 30 λεπτών, φέρνουν την λέξη pop πάλι στα χείλη μας. Ακούστε αυτό τον δίσκο, χορέψτε μαζί του ανεμίζοντας ξανά τις γλαδιόλες που προσφέρατε στον Morrissey τόσα χρόνια

Άγγελος sonicterrormonkey

Εξωτερικός Συνεργάτης

Foreign Office
DELTA MACHINE
DEPECHE MODE
AMOK
ATOMS FOR PEACE
THE POLITICS OF ENVY
MARK STEWART
HE GETS ME HIGH
DUM DUM GIRLS
HOUSE OF BALLOΟNS
THE WEEKND
Let England Shake
PJ Harvey
FROM THE STAIRWELL
THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE
ANTHROPOMORPHIC
THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
SENTINELS OF HELIOSPHERE
SOLAR TEMPLE SUICIDES
THE FOOL
WARPAINT