Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

PULP

27/5/2011

PRIMAVERA SOUND 2011, Barcelona

01/06/2011

PULP LIVE @ PRIMAVERA SOUND 2011, FRIDAY 27TH MAY 2011 !!!

SETLIST

Do You Remember the First Time?

Pink Glove

Pencil Skirt

Something Changed

Disco 2000

Babies

Sorted For E’s & Wizz

F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E

I Spy

Underwear

This Is Hardcore

Sunrise

Bar Italia

Common People

Encore:

Razzmatazz

Ξεκινάμε το review μας στην απιίστευτα εξωγήινη τρελαμένη όσο και ανώμαλη επανεμφάνιση των Pulp μετά από 16 χρόνια με το original full line up και έπειτα από 9 χρόνια από την τελευταία τους συναυλία (πάλι στη δευτερη χρονιά ζωής του primavera το 2002), παραθέτοντας σας το setlist για να προιδεάσουμε τους ηλεκτρονικούς μας αναγνώστες και να πάρουν λίγο από το feeling called love της μεγαλύτερης βραδιάς για τους pulp.

Η ώρα πλησιάζει για να αρχίσει το πρώτο live reunion των pulp και εμεις στεκόμενοι 5 σειρές μόνο μακριά από το stage (πραγματικός άθλος),εγώ με την Έλσα τον Δημήτρη και την Γεωργία αναρωτιόμαστε αν μπορούν, πρώτον να αναβιώσουν το ένδοξο παρελθόν τους και έπειτα αν τα τραγούδια τους παραμένουν επίκαιρα, όσο και ενδιαφέροντα ή μήπως έχουν αλλοιωθεί και έχουν ξεθωριάσει στο πέρασμα των 15 χρόνων από την κυκλοφορία τους εως σήμερα!!!

Η σκηνή μας απευθύνει το ερώτημα, θυμάστε την πρώτη φορά που ακούσατε pulp, και αμέσως έρχεται η ανάμνηση της πρώτης ακρόασης τοu countdown και του my legendary girlfriend το 91 από τα σινγκλάκια που μου ’χε δώσει να ακούσω ο Δημήτρης "tiki athens" Βόγλης.

Η αυλαία ανοίγει o Jarvis παίρνει το μικρόφωνο και μας λέει " Τhis evening (1.45 τη νύχτα!) is not about ancient history, we’re going to make history!!!" και το λογότυπο του συγκροτήματος φεγγοβολά σαν πυροτέχνημα στο stage . Ο Jarvis ξεχύνεται με περίσσεια και τόσο, μα τόσο ανώμαλη τρέλα ,όχι απλά για να μας τραγουδήσει το έργο των Pulp , αλλά να διηγηθεί την ίδια του τη ζωή, την διαφορετική του στάση και αντίληψη , την αιώνια τρέλα που συνεχίζει να κουβαλά η ψυχή και το σώμα του!!!!!

O κόσμος παραληρεί στο εναρκτήριο "do you remember the first time?" και στο ρεφραίν σκεπάζει όλο το σκηνικό ονειρικά με τις ιαχές του, δηλώνοντας την γλυκιά ανατριχίλα που βιώνει ο καθένας από εμάς, όπως την πρώτη φορά που τους είδε να παίζουν στη σκηνή!!

Οι πιστοί φίλοι των pulp γνωρίζουν την γλυκιά νοσταλγία των πρώτων δίσκων τους, "IF", "FREAKS" και "SEPARATIONS" , όπως όμως οι ίδιοι γνωρίζουν ότι τα καλύτερα αλμπουμ που κυκλοφόρησαν oi Pulp και θα μείνουν στη χρυσή δισκοθήκη όλων των brit pop και όχι μόνο ακροατών ανα την υφήλιο, ήταν, είναι και θα είναι το 3o τους αριστουργηματικό "His and Hers" και το 4ο τους "Different Class" , το επιστέγασμά τους!!!!

Μέσα σ’ αυτή την μιάμιση ώρα ο Jarvis τίμησε την brit pop τους περίοδο (94 - 95), χωρίς να περιοριστεί να αποδώσει μόνο τα singles τους, αλλά πήγε ακόμα παραπέρα και μας έκανε να αισθανθούμε ακόμα πιο περήφανοι και τυχεροί ώστε να ακούσουμε σε μοναδικές εκτελέσεις τραγούδια που σπανίως παίζουν οι Pulp στις συναυλίες τους.

Έκπληξη πρώτη το "pink glove", ένα καταπληκτικό album track από το "His & Hers" , κομμάτι που επιλέγει κάθε φορά στο dj σετ του στο pastaflora darling ο δικός μας ο πεντάστερος, Γιώργος Μπέγκας. To βιολί του Russel Senor διαπερνά το σώμα μας σαν ωστικό κύμα και μας πλημυρίζει από χαρά και συγκίνηση (οh my god i can’t believe that russel is here!!)

Kαι στο καπάκι έρχεται παρωμοίως το "pencil skirt" από το "Different Class" να μας θυμίσει πόσο μας έχουν λείψει και οι Suede!

Ένα μικρό τσιγαροδιάλειμμα καθώς παίζουν τα πρώτα ακόρντα από το "something changed ",(το needles and pins twn pulp ) και μετά αρχίζει το party,ανελέητο σφυροκόπημα στα "disco 2000" και "babies" που ακολουθούν. Όλη η σκηνή πάλλεται προς πάσα κατεύθυνση ειδικά στις διακυμάνσεις του επερχόμενου "feeling called love ", γίνεται και ο πιο μεγάλος χαμός !!!

Mικρό διάλειμμα με το almondistiko i spy εκτελώντας χρέη matchmaker, ο Jarvis αραβωνιάζει επι σκηνής ένα ζευγάρι από Αμερική που το ’χε κάνει ειδικό request!!! Oι εκπλήξεις συνεχίζονται με το "underwear " κορυφαίο b side ,και ακολουθεί ο ύμνος της παρακμής σε δύο εκτελεσεις, πρώτα η ορχηστρική (End Of The Line Mix) στην οποία απαγγέλει πεζογραφήματα τρελά ο Jarvis και έπειτα απο μια μικρή παύση ,αρχίζει ο μικρός τυμπανιστής το trip hop beat για να μπούμε στην κανονική 7άλεπτη μοναδική εκτέλεση της original εκδοχής του "this is hardcore" !!!

Sunrise για τρελό headbanging , "bar italia" γαι τους λάτρεις της αθωότητας και του ρομαντισμού και οδεύουμε στην τελική ευθεία της επικής και τόσο αληθινής επανεμφάνισης ενος πολύ σπουδαίου συγκροτήματος που δεν έχει κανένα κόμπλεξ και δεν τραβά κανένα ζόρι να μας χαρίσει δέκα λεπτά sing a long & non stop dance , (πέσαν κορμιά !!!!!) ,στην καλύτερη εκτέλεση που έχουν κάνει ποτέ στο mega mega wild hit τους, μα φυσικά το "COMMON PEOPLE" !!! (10 times better than Glastonbury’s ’95)!!! .

Τελειώνει το "common people" , μας αποχαιρετούν και οδεύουν για το backstage, ο Russel Senor από την αριστερή και όλοι οι υπόλοιποι από τη δεξιά πλευρά της σκηνής, (μας λέει οτι ο Russel Senor είναι σε κάποια απόσταση , μικρότερη βέβαια από αυτή που χωρίζει τον Bernard Butler από τους Suede !!!) και ενώ όλοι νομίζουν ότι τελειώσαν όλα για τη μεγάλη αυτή βραδιά, βγαίνει πάλι ο Jarvis και μας λέει ότι μας χρωστάει το πιο αγαπημένο του κομμάτι ,που το έχει συνδέσει με τη Βαρκελώνη και το club "razzmatazz", στο οποίο αυτός και ο Steve έχουν κάνει αμέτρητα dj sets, ναι με το "razzmatazz" κλείσαν το σετ με το ρεφραιν κλείνουμε το review mas , na na na na na na na na ,,na na na na na na, na nana na nana!!!!!!! Ti φοβερό λαιβ!!!!τι φοβερός jarvis, τι φοβερός russel, candida, steve, pulp!!!!!!!!!

Ιάκωβος rudeboy Κομνηνός

Atraktos.Net

Live
JENS LEKMAN
29/11/2012
GHOST NOTE PROJECT-SENSOMATIC
16/11/2012
PlisskenFestival 2012
12/5/2012
MOGWAI, KWOON
25/1/2012
ULVER
26/11/11
KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE, THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
11/11/2011
PULP
27/5/2011
NO AGE, Background Noise Suppression
27/4/2011
God Is An Astronaut, Absent Without Leave–
6/2/2011
MARK LANEGAN, ISOBEL CAMPBELL
12/12/2010